Συχνές Ερωτήσεις

Απευθείας εγγραφές μπορούν να γίνουν με το πρωτότυπο απολυτήριο γυμνασίου, για όσους δεν εγγράφηκαν ποτέ σε λύκειο. Για όσους εγκατέλειψαν το σχολείο ενώ φοιτούσαν ήδη σε τάξη του λυκείου, πρέπει αρχικά να γίνει εγγραφή στο σχολείο προηγούμενης φοίτησης ή οποιοδήποτε δημόσιο λύκειο βολεύει τον μαθητή και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε την πολύ απλή διαδικασία της μετεγγραφής.

Βεβαίως, οι μετεγγραφές από ΕΠΑ.Λ. προς ΓΕ.Λ. πραγματοποιούνται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, κατά την αρχή του σχολικού έτους, συνήθως μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. Ενδέχεται να καταταχθείτε σε προηγούμενη τάξη από αυτή που θα φοιτούσατε στο ΕΠΑ.Λ.

Οι μαθητές που μετεγγράφονται από διαφορετικό τύπο σχολείου, κατατάσσονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γνώμονα τα μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει και εξεταστεί στα τελευταία έτη φοίτησης και την αντιστοιχία τους με αυτά των τάξεων των ΓΕ.Λ..

Τα έτη φοίτησης στα εσπερινά έχουν μειωθεί πλέον σε τρία, με τη συγχώνευση της Δ' Λυκείου στην Γ'.

Όχι, δεχόμαστε όλους τους ενήλικους μαθητές. Η επαγγελματική απασχόληση αποτελεί προϋπόθεση μόνο για ανήλικους μαθητές.

Το όριο των απουσιών για να θεωρηθεί επαρκής η φοίτηση ενός μαθητή είναι 114 ώρες (5 διδακτικές ανα ημέρα-περίπου ένας μήνας). Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα δικαιολόγησης.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε έτοιμα τα σχεδιαγράμματα μαθημάτων.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο τέλος του έτους, πριν τις πανελλήνιες (συνήθως μέσα-τέλη Μαϊου).

Ναι, οι απόφοιτοί μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες και να εισαχθούν σε όλες τις σχολές πέραν των στρατιωτικών. Εξετάζονται στα ίδια θέματα ταυτόχρονα με τους μαθητές των ημερησίων, αλλά διαγωνίζονται μόνο με τους μαθητές των εσπερινών και κατατάσσονται με διαφορετικές βάσεις.

Ναι, οι απόφοιτοι μας λαμβάνουν απολυτήριο γενικού λυκείου, ισοδύναμο με του δημόσιου ενιαίου λυκείου.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος καταβολής των διδάκτρων, πέραν της προκαταβολής στην αρχή της χρονιάς με την εγγραφή ή μετά το πέρας της διαδικασίας μετεγγραφής. Το πλήρες ποσό πρέπει να έχει εξοφληθεί πριν το τέλος του σχολικού έτους.

Ναι, υπάρχουν ράμπες για όλες τις αίθουσες και τις τουαλέτες.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το δικαίωμα της εκπαίδευσης σε όποιον το στερήθηκε, πράγμα που ισχύει συχνά για τέτοιους μαθητές, καθώς το δημόσιο σχολείο συνήθως δεν διαθέτει αρκετούς πόρους για να εξασφαλίσει πως αυτοί οι μαθητές λαμβάνουν αντίστοιχη μόρφωση με τους συνομηλίκους τους.
Μπορούμε να προσφέρουμε μια εξατομικευμένη προσέγγιση στη διδακτική διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις, δεν είμαστε όμως εκπαιδευτήριο ειδικής αγωγής. Υπάρχει επίσης η επιλογή για προφορική εξέταση για όσους προβλέπεται από το νόμο.

Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο Ε. Κοροπούλη

Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο Ε. Κοροπούλη

Διεύθυνση 

Βουλιαγμένης 311, Αγ. Δημήτριος,
ΤΚ: 17236 

2109737791
Fax: 2118009818

koropouli@gmail.com