Μάθετε για εμάς

Λύκειο Κοροπούλη

Ιδιωτικό Νυχτερινό Λύκειο Κοροπούλη

Το Εσπερινό Λύκειο Κοροπούλη, ιδρυθέν τω 1955 από την Ευσταθία Κοροπούλη, έχει αντισταθεί στις δυσχερείς συνθήκες των τελευταίων ετών και συνεχίζει τη λειτουργία του, ως το μοναδικό πλέον ιδιωτικό εσπερινό λύκειο της χώρας.
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε, σε όσους το στερήθηκαν, το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Συνεπώς, οι απόφοιτοί μας απολαμβάνουν περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, σημαντική προϋπόθεση για όσους έχουν επαγγελματικές φιλοδοξίες στη σύγχρονη κοινωνία.

Το εσπερινό σχολείο

Το εσπερινό σχολείο


- Παρέχει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, πριν τις ολοκληρώσουν.

-Οι μαθητές μπορούν να απασχολούνται επαγγελματικά και ταυτόχρονα να φοιτούν στο σχολείο μας.

-Προσφέρει την εναλλακτική ευκαιρία ολοκλήρωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε όσους το επιθυμούν, τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια.

-Το σχολείο μας ανταποκρίνεται στις οικονομικές συγκυρίες και προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών.

-Σε όσους μαθητές επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις απόκτησης διπλώματος Αγγλικών επιπέδου Β2, δίνει τη δυνατότητα φροντιστηριακών μαθημάτων χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

-Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ε. μέσω ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν στο σχολείο μας.

Τι επιλογές υπάρχουν κατά την φοίτηση στη Γ' Τάξη των εσπερινών Λυκείων;

- Μπορούν να εξεταστούν πανελλαδικά και να εισαχθούν σε Πανεπιστήμια, σε όλες τις σχολές πλην των Στρατιωτικών.
Εφόσον ο μαθητής έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του, έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε τμήματα και σχολές των Α.Ε.Ι. έχοντας φοιτήσει μόνο στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου.

-Μπορούν να εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα μαθήματα, για την απόκτηση Απολυτηρίου ισότιμου του Δημόσιου Ημερησίου Λυκείου.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή οι μαθητές δεν έχουν δικαίωμα επιλογής για τις σχολές των Πανεπιστημίων τη χρονιά της αποφοίτησης. Το δικαίωμα αυτό το αποκτούν από το αμέσως επόμενο σχολικό έτος.

Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο Ε. Κοροπούλη

Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο Ε. Κοροπούλη

Διεύθυνση 

Βουλιαγμένης 311, Αγ. Δημήτριος,
ΤΚ: 17236 

2109737791
Fax: 2118009818

koropouli@gmail.com